Vildtfugle
Mest solgte
Natura Foderhus 30x18x28
4011905055688
 
DKK 199,95 inkl. moms
DKK 159,96 ekskl. moms
TRIXIE VILLA FODERDISPENSERTIL VILDTFUGL 26 x 19 x 19 CM TRIXIE VILLA FODERDISPENSERTIL VILDTFUGL 26 x 19 x 19 CM
4011905554105
 
DKK 229,00 inkl. moms
DKK 183,20 ekskl. moms
Fat ball feeder, 9 × 40 cm, dark green
4011905556208
 
DKK 35,00 inkl. moms
DKK 28,00 ekskl. moms
Fat ball feeder, 11 × 25 × 10 cm, black
4011905556239
 
DKK 65,00 inkl. moms
DKK 52,00 ekskl. moms
Mejse redekasse 12x12x27 cm
4011905556413
 
DKK 149,00 inkl. moms
DKK 119,20 ekskl. moms
Fedtkugle holder, med tag 10x25 cm, Sort
4011905556185
 
DKK 55,00 inkl. moms
DKK 44,00 ekskl. moms
Hønsevander 3 L
570566251017
 
DKK 59,00 inkl. moms
DKK 47,20 ekskl. moms
Vildfuglefodersilo
4011905054551
 
DKK 40,00 inkl. moms
DKK 32,00 ekskl. moms
Viser 1 til 8 af 8

Vildfugle i haven – de vilde kæledyr
Det er ikke kun inde i hjemmet, du kan have kæledyr. Vildfugle bliver i det område, hvor de føler sig trygge og hvor de kan finde vand og mad. Hvis du kontinuerligt fodrer vildfugle, vil du have loyale venner i haven, der kommer hver gang de skal spise.

Vildfugle på altanen – kom op i fuglenes højde
Selvom du ikke har have, kan du sagtens få dig nogle gode vildfuglevenner. Det er muligt at fordre vildfugle på din altan uden problemer. Hvis du vil undgå de store fugle, skal du holde dig til meget små foderhuse og foderbræt frem for de større muligheder. Du kan eventuelt vælge hængende løsninger, da store fugle har svært ved at sidde på dem og derfor ikke vil vælge din altan. Det er også muligt at sætte en redekasse op, hvor du kan huse vildfugle og give dem et sted at yngle. Du skal dog være opmærksom på at redekasser kræver plads og skal hænge et godt stykke væk fra vinduer, døre og generelt hvor du og andre befinder sig, da vildfugle helst ikke vil forstyrres.

Foderbræt, foderhus eller noget helt tredje – pryd haven med det helt rette
Når du skal vælge fodermetode til din have, skal du huske at vildfugle er forskellige og synes godt om forskellige ting. Hvis du ønsker at tiltrække store vildfugle, skal du sørge for at placere et foderbræt i haven der ikke er for højt og der har god plads til at gå på, samt højt nok til fuglene kan stå op i det. Såfremt du gerne vil have mellemstørrelse fugle, kan du vælge de fleste løsninger, dog vil et foderbræt på fod inklusive overdækning være den løsning, der tiltrækker flest mellemstørrelse vildfugle. De små vildfugle tiltrækkes primært at hængene løsninger, som kokosnødder med fedt, mejsebolde og foderautomater f.eks. til frø. Disse løsninger til små fugle kan godt være tæt på vinduerne, hvis du bor i en hus eller tilsvarende bolig i stueetagen med have eller en større terrasse til. De større fugle foretrækker at holde afstand til huse og vinduer. Det vil derfor være en klar fordel og bringe flere vildfugle hen for at fodre, hvis foderhuse og foderbræt bliver placeret med god afstand fra disse.

Solsorten – Vil helst sidde frem for at hænge
Solsorten er en af de større fugle i haven. Den går rundt og hakker i jorden og spiser gerne bær fra buskene i haven. Solsorten er en vildfugl, der sjældent kommer tæt på mennesker og spiser heller ikke ofte på foderbrættet. Hvis du ønsker at fodre solsorte i din have, skal du sørge for at give den masser af plads ved at vælge et foderbræt med høj overdækning eller ingen, eller ved at fodre lavt. Solsorten er glad for knækkede korn, frugt, nødder og i store hængende kugler med en blanding af fedt og korn. De hængende kugler skal helst ikke kunne svinge for meget, og være store, så de kan få godt fat mens de spiser.

Mejsen – den tillidsfulde vildfugl
Mejsen er flokdyr og lever godt sammen med andre slags mejser end bare sin egen art. Mejsen har ingen problemer med at spise i flok og maser sig gerne mange sammen omkring den samme foderstation, selvom de ikke kommer fra samme mejsefamilie. Mejsen er en meget tillidsfuld fugleart og kommer gerne meget tæt på mennesker, da de er små og hurtige og derfor nemt kan komme væk igen. Mejser spiser frugt, korn, solsikkefrø og mejsekugler eller andre former for fedtkugler. Mejsearterne varierer i størrelse, dog er de alle i kategorien små fugle, selvom nogle er større end andre.

Finken – den sky fugl der rydder op efter de andre
Finker er meget almindelige i Danmark, især bogfinken, der kan findes i Danmark hele året rundt. Finken er en sky fugl for det meste, og derfor ses den ikke så meget som mange andre små vildfugle. Finken er glad for at finde sin føde på jorden, men den vil til tider også være at finde på foderbrættet eller i de større foderhuse. Da finken helst vil holde sig på jorden, er den kendt som oprydningsfuglen, da den spiser det foder, de andre fugle taber. Finkerne holder gerne sammen i små flokke, så hvis du har én finke i haven, er der sandsynligvis et par stykker mere lige i nærheden. Finken vil gerne have frø, særligt de små sorter og især bog.

Spurve – den velkendte danske havefugl
Spurven er en meget velkendt fugl i både haven og på altanen. Spurven tæller 40-50 arter og er en lille fugl, der holder sig i flokke af andre spurve, dog ikke nødvendigvis deres egen art. Spurven spiser alle former for frø og korn samt brød og andre lignende madrester. Spurven holder sig helst til at spise på jorden, men vover sig også gerne op på foderbrættet. Spurven opholder sig gerne i nærheden af mennesker, da fuglen er meget tillidsfuld og altid har andre spurve fra sin flok med sig.

Duer – vil gerne have god plads
Duer er de store fugle i haven, der kræver plads og de kommer gerne flere ad gangen. Hvis du gerne vil have duer i din have eller på din altan, skal du sørge for at give dem den plads, de har behov for og sørge for de også kan være to ad gangen til at spise. Duer holder sig enten på jorden eller på det store foderbræt. Duerne spiser korn og frø, men de foretrækker knust majs og hvede.

Undgå sygdomme og ubudne gæster – rengør foderstationerne ofte
Har du foderstationer og foderbræt i haven og på altanen, skal du holde godt øje med dem, da de hurtigt kan blive fordærvede. Såfremt der kommer vand på foderstation eller foderbrættet, vil fuglefoderet hurtigt blive fordærvet og derfor er det vigtigt at holde tørt. Når fuglefoderet fordærver, giver det mange bakterier videre til vildfuglene, der smitter hinanden. For at undgå syge vildfugle i haven, er det vigtigt at holde fuglefoderet rent og tørt. Hvis det viser sig at være en svær opgave, kan man eksempelvis sætte en skål på brættet, som kan tages ind og vaskes af, og derefter sættes ud igen med nyt fuglefoder. Det er lettere at vedligeholde vildfuglefoderstationer og foderbræt hvis man fodrer i små mængder, men oftere. Såfremt der fodres meget ad gangen vil der være stor risiko for at fuglefoderet falder ned og lander på jorden. Hvis fuglefoderet lander på jorden, vil der være fare for at tiltrække rotter og andre ubudne gnavere, der vil tage ophold i haven og spise fuglefoderet, der lander på jorden.