Strigler & Pelsplejeprodukter
Mest solgte
K9 sommershampoo 300ml
7350022450165
 
DKK 129,00 inkl. moms
DKK 103,20 ekskl. moms
Viser 1 til 1 af 1

Alt til pleje af din hest

Din hest skal strigles og børstes hver dag for at holde dens pels ren og sund. Hos Zoopet.dk finder du alt du måtte behøve for at give din bedste ven den pelspleje, som den har brug for. Uanset om din hest skal børstes og plejes efter din sidste ridetur eller gøres klar til stævne eller hesteshow, så har vi den shampoo, børster og kamme du måtte få brug for. Det at du ønsker at passe på og pleje din hest bedst muligt er for os en selvfølge, men hvilke krav stiller det til dig i forbindelse med pelspleje og strigling? Det er vigtigt at man strigler og renser hovene på hesten. Dette er en stor del af hestens daglige pleje og omsorg. Samtidigt som du strigler, bør du tjekke at den ikke er øm, har nogle hævelser eller om den har fået en rift eller et sår noget sted. Hvis man er omhyggelig med dette, vil man hurtig finde ud af om det er noget i vejen med hesten.

Hvorfor strigler man sin hest?

Det regner jo som vi ved tit her i Danmark og med regn vil der komme mudder. Og da ruller hestene sig tit i dette men er ikke godt for huden da den ikke kan ånde tilstrækkelig. Det kan også stramme og gøre ond på hesten da mudder tørrer ind på den så det er vigtigt at pleje din hest godt. Inden du kommer ud at træne med din hest og rider på den er skal man sørge for at alt er i orden med hud, pels og udstyr så man undgår skader eller ubehag på hesten. Når man strigler hesten er det en super mulighed til at tjekke den fra top til tå om der skulle være et eller andet i vejen, hvilket er nødvendigt for at hurtig få hesten behandlet af en dyrlæge om der skulle være på begyndende sår eller andre ting som ikke er som de skal være.

Valg af strigle

Hvilke typer strigler du vælger at bruge kommer meget an på pelsen på hesten. En hest kan være alt fra langhåret, klippet kort, have meget skidt i pelsen med mere. Hvis din hest er rimelig langhåret og den har fået meget mudder i pelsen, kan du med fordel bruge en stiv børste med korte eller lange hår. Har du derimod en klippet hest, som er mere følsom i skindet, er en blød strigle at foretrække. På zoopet finder du mange forskellige slags strigler i et stort udvalg af farver. Nogle er lavet af kunstfibre og andre af naturfibre, f.eks. hestehår. Hvis din hest er særlig udsat for at få elektriske stød på grund af statisk elektricitet, så kan du bruge strigler lavet af naturfibre. Vi har børster i flere forskellige størrelser, og vælger du en som passer godt ind i din hånd bliver det så meget mere nemt at strigle med den. Striglingen gør ikke kun hesten ren og blank, men medvirker også til en øget blodcirkulation hos hesten. Når du børster og strigler hesten, skal det altid ske i hårets retning. I hovedet og rundt om øjnene er hesten ofte mere følsom. Her kan du anvende en blød pandebørste eller hovedstrigle. Hovene bør renses dagligt og det er en smagssag, hvilken hovrenser du vælger. Man kan få en hovrenser med børste, så man nemt og hurtig kan børste løstsiddende snavs og skidt væk. Samtidig med du renser hovene, så tjek at eventuelle sko sidder som de skal. Man og hale skal også redes igennem. Brug gerne en speciel man- og halebørste eller fingrene. Hvis du jævnligt bruger showshine eller pelsglans, bliver halen ikke så let filtret. Næsebor og øjne bør altid tørres rene. Dette kan gøres med en fugtig svamp eller klud.

Det første man gør ved pleje af hest

Det er smart at starte med en gnubber. Denne bruger man ved at køre den rundt i cirkler på hestens krop, dog ikke i hovedet og på benene. Når du bruger gnubberen får man fjernet alt det tørre mudder der sidder i pelsen, samtidig med at man får stimuleret dens muskler og få øgt blodcirkulationen. Hvis hesten er meget beskidt vil der være store chancer for at sadel og hovedtøjet vil gnave på hesten. Er hesten svedt efter træning, skal du om sommeren afkøle den ved for eksempel ved at skylle den godt med lidt koldt vand. I det kølige halvår, skal du sørge for at holde din hest tør, og hvis den går hesten udenfor om vinteren skal den have god og tyk pels eller have dækken på. Man kan også bruge en blød massagebørste. Den kommer dybere ind imellem og løsner mudderet fra hårene, men fjerner det ikke lige så godt som en gnubber. Efter du har gået over hesten med gnubberen står hårene til alle sider og da bruger man en blød børste til at jævne hårene igen.  Så det er en smart at bruge en børste i plast som sørger både for at alle hårene ligger i den rigtige retning, og samtidig tager det sidste indtørrede mudder. Bagefter kan man bruge blød børste med korte hår som giver en flot pels til sidst. Til sidst kan man gå over den med en fugtig klud for at få det eventuelle sidste lag støv væk.

Hestens hove

Den sidste del i striglingen er rengøring af hestens hove. Det er utrolig vigtigt at rense hovene på sin hest, helst hver dag og meget gerne flere gange om dagen. Heste har et utrolig sart punkt under hoven som kaldes for strålen. Her kan der fæste sig sten og lignende fast, hvilket kan gøre at hesten får smerter i hoven og bliver i sidste ende halt. Hvis stenen i hoven bliver siddende længe der, er der også risiko for at det kan udvikles en byld, hvilket er meget besværligt at behandle. Altid husk på at tjekke udseende på hoven, er der revner, er strålen ved at trævle eller lugte dårlig? Hvis hoven er revnet på udsiden eller er strålen ved at få en dårlig lugt? Hvis det er nogle problemer af den art er det en god idé at ringe smeden og få han til at tage et kik på din hest. I sommerhalvåret kan hestens hove godt blive utrolig tørre og da have nemmere ved at flække. Løsningen på dette er at hovene skal i blød. Gerne hjælp hesten ved at træne på at træde op i kar med vand for eksempel. Hovene er hele grundlaget for, at hesten kan bevæge sig. De skal både bære hestens vægt og virke som støddæmpere, således at hestens led og sener ikke belastes unødigt. Det er altså helt afgørende for hestens velfærd, at den har sunde hove. For at sikre en sund hov skal hestens hove beskæres regelmæssigt af personer, der er uddannet til at udføre det arbejde. Som hesteejer skal du derudover dagligt efterse hovene, således at eventuelle skader eller andre problemer hurtigt opdages. Manglende opmærksomhed på hovenes tilstand og for sjælden eller forkert beskæring kan føre til invaliderende ben problemer hos hesten.

Dækken til din hest

Du skal også strigle din hest jævnligt selv om den bruger dækken tit. Mindst en gang om dagen bør du tage dækken af, for at huden og pelsen får luft. Ellers kan du risikerer at hesten får svamp i huden, eller diverse andre hudsygdomme. Hesten vil også nyde at få en god lang strigletur, når den får dækkenet af. Dækkenet sørger for, at alle hår ligger den samme vej. Dækkenet gør dog også, at hesten ikke kan rejse sine hår og få luft til huden. Selvom din hest måske er klippet skal denne.