Loppe- & Flåtmidler
Mest solgte
Flåtløs rosa Flåtløs rosa
Spar 1%
5999566451027
Standard salgspris DKK 199,00
DKK 198,00 inkl. moms
DKK 158,40 ekskl. moms
Tickless pet mini ultralyd tægebeskyttelse rosa Tickless pet mini ultralyd tægebeskyttelse rosa
Spar 0%
5999566450242
Standard salgspris DKK 299,00
DKK 298,00 inkl. moms
DKK 238,40 ekskl. moms
KW LOPPESHAMPOO 500ML
5705574052640
 
DKK 159,00 inkl. moms
DKK 127,20 ekskl. moms
PETWISE FFLÅTHALSBÅND HUND MEDIUM/LARGE 40-70CM PETWISE FFLÅTHALSBÅND HUND MEDIUM/LARGE 40-70CM
0680284000240
 
DKK 119,00 inkl. moms
DKK 95,20 ekskl. moms
KW loppeshampoo 200ML
5705574052626
 
DKK 89,95 inkl. moms
DKK 71,96 ekskl. moms
Viser 1 til 5 af 5

Effektiv bekæmpelse og forebyggelse af lopper og flåter

Lopper og flåter lever af kattens blod. Der findes mange forskellige slags bekæmpelsesmidler. Det mest anvendte er dråber, man drypper i kattens nakke. Nogle katte bryder sig dog ikke om at være våde i nakken, og til dem kan vi anbefale en spraybehandling.

Hos Zoopet finder du Danmarks billigste loppemidler til katte. Vi har de populære mærker Frontline, Program og Advantage som forebyggende behandling med pipetter eller loppespray og Capstars tabletter til her-og-nu-behandling af loppeangreb. Men vi har også mærket Anbio, som er et naturligt produkt til beskyttelse mod loppeangreb.

Loppemidler til katte kan behandle og forebygge angreb af både lopper og flåter. Midlerne dræber de voksne lopper og flåter samtidig med, at udviklingen af loppeæg og loppelarver forebygges. På den måde får du en hurtig og effektiv bekæmpelse af lopper og flåter. Samtidig beskytter du dine kæledyr mod flåter og nye loppeangreb i de kommende uger.

Skal jeg vælge Frontline, Program, Anbio eller Advantage?

Når en kat skal behandles mod lopper, tager man udgangspunkt i kattens vægt. Der findes kraftige loppemidler i høje doser til tunge katte og svagere midler til de små. Dette gælder dog ikke for produkterne fra Frontline. Frontline loppemidler til kat kan bruges til katte over 8 uger. Kan også anvendes ved loppeangreb på drægtige og diegivende dyr. Frontline anbefaler loppespray til killinger.

Det er ekstremt vigtigt at katten får det rette loppemiddel i korrekt dosis, for at undgå indre skader på katten. Kontakt Zoopet eller din dyrlæge for at finde frem til det korrekte middel i rette dosis til netop din kat.

Anibio Melaflon Spot-On er en naturlig beskyttelse mod flåter og lopper, der kun indeholder naturlige olier. Anibio laver også et vedhæng, Anibio Tic – Clip vedhæng, der beskytter imod både lopper og flåter. Tic - clip vedhænget er ladet med bioenergi, der skaber et magnetfelt rundt om kattens krop. Magnetfeltet gør det svært for flåter og lopper at lokalisere dyret. Det er vigtigt at katten altid har magnetclippen på. Den fæstnes i et halsbånd.

Hvordan bruger jeg pipetter og spray?

Pipetterne er meget lette og simple at påføre og kan gøres af enhver. Pelsen spredes i kattens nakke og hele pipettens dosis klemmes ud på kattens hud. Bruger du en spray er det vigtigt med det nøjagtige antal pumpetryk i forhold kattens vægt. Uanset om du giver din kat pipette eller spraybehandling, er det vigtigt at den er helt tør over hele kroppen. Aniobio Melaflon Spot-On bruges ved at dryppe 4-8 dråber, afhængig af kattens størrelse, langs rygsøjlen fra nakke til halerod 2-3 gange pr. mdr.

Hvordan fjerner jeg en flåt?

Hvis din kat er så uheldig at have fået en flåt i pelsen, er det vigtigt at få den fjernet hurtigst muligt. Dette gøres enkelt og effektivt med en flåttang. Zoopet har et stort udvalg af flåttænger i brugervenlige varianter og forskellige farver.

Insektspray

Hos Zoopet kan du købe insektspray til bekæmpelse af flyvende og krybende insekter i omgivelserne såsom myrer, fluer, ørentvister, sølvfisk, møl, biller, lopper og edderkopper m.fl. Produkterne har en øjeblikkelig virkning, og har tilmed en langtidsvirkende effekt.

Loppemidler og flåtmidler tages ikke retur

Vi gør opmærksom på at loppemidler, ifølge loven om salg af lægemidler, ikke tages retur og ikke kan byttes ved fortrydelse eller fejlkøb, da disse i så fald skal destrueres, fordi vi ikke må videresælge dem.

Hvornår skal katten have forebyggende behandling?

Allerede når en killing er 12 uger gammel og fjernes fra moderen, kan den blive udsat for et potentielt loppeangreb. I sensommeren er der også mange flåter, som killingen vil blive udsat for. Killinger er nysgerrige og kravler gerne ind i tæt krat, hvor de let bliver udsat for flåter. Deres immunforsvar er heller ikke fuldt udviklet endnu, hvilket kan give den lille kat væsentlige helbredsmæssige problemer.

Da et loppe eller flåt-angreb kan være potentielt helbredsskadeligt for din kat, er det vigtigt at sætte tidligt ind med forebyggelse. Det nemmeste er at give din kat en månedlig forebyggende behandling mod lopper før de bliver angrebet. Den bør behandles jævnligt og konsekvent hver 4-6 uge året rundt. En rutinemæssig daglig finkæmning af katten i flåtsæsonen er også effektiv forebyggelse. Samme behandling kan anvendes overfor lopper, som supplement til den kemiske forebyggelse. Zoopet sælger gode, effektive loppekamme. Med en loppekam kan du hurtigt og enkelt fastslå, om din kat har lopper eller ej. Samtidig kan du med kæmning fjerne lopper og æg fra din kat. Dette kan med fordel gøres når katten har fået et bad, da det er noget lettere at kæmme en våd pels.

Kattelopper

Kort efter lopperne er klækket, springer de på katten. Her lever de i pelsen, hvor de suger blod. Ofte kan et loppeangreb afsløres i pelsen, ved at men kan se små sorte ekskrementer. Lopperne parrer sig og lægger æg i kattens pels. Æggene har dog en så glat overflade, at de drysser på gulvet. Fra ægget klækkes en sulten larve, der lever af skæl og ekskrementer fra de voksne lopper. Larverne spiser endvidere bændelormeæg, som senere kan overføres til katten og medføre alvorlig svækkelse.

Larven spinder en kokon og forpupper sig. Puppen bliver til den voksne loppe, som stadig befinder sig inde i kokonen. Larvens udviklingshastighed inde i kokonen afhænger af temperaturen. De færdigudviklede lopper vil, orientere sig mod et værtsdyr ved at mærke vibrationer, infrarød varme, udåndingsluft og sanse lys og skygge. Når et pattedyr er i nærheden, kommer alle lopperne frem fra kokonen stort set på sekundet. Dette er forklaringen på, at mange kæledyrsejere har oplevet et loppeangreb i forbindelse med, at de er kommet hjem fra ferie. Idet man træder ind i de rum, hvor de voksne lopper ligger i kokonerne, klækkes utroligt mange på engang og angriber dyr såvel som mennesker. Loppens livscyklus er afsluttet, idet loppen klækkes og springer på en ny vært.

Kattelopper i omgivelserne

Det er vigtigt ikke kun at sætte ind mod behandling af katten, da lopper, æg, larver og pubber er i kattens daglige omgivelser. Du kan forsøge at holde kattens nærmeste omgivelser fri for lopper med grundig rengøring og daglig støvsugning. Husk også de steder katten sover og opholder sig ofte. Man skal huske at kattelopper kun er på katten når de vil suge blod. Resten af tiden opholder de sig i omgivelserne.

Puder, dyner, tæpper og andet, som katten har ligget i, skal kogevaskes, hvis det er muligt. Alternativt kan det fryses ned i 48 timer, hvilket også dræber eksisterende lopper og æg. Gentag dette jævnligt til der ikke længere er lopper i huset eller på dyrene. Husk at bortskaffe støvsugeposen efter brug, da loppeæg kan udklækkes i posen og herefter spredes rundt i huset ved støvsugning.

Rengøring er dog sjældent tilstrækkeligt til at holde lopperne væk fra din kat, hvis den frit kan gå ud og ind, da det ofte er blandt de vilde dyr i haven lopperne findes. Hvis katten for eksempel kommer i hønsehuset, skal kat og høns behandles samtidig. Dette gælder også for familiens hunde.

Selvom familiens dyr efterfølgende er behandlede regelmæssigt, vil man kunne støde på enkelte levende lopper mange måneder efter den egentlige plage. Dette skyldes variationen i loppernes klækningshastighed. Her er det vigtigt at fortsætte den regelmæssige loppebehandling, for at ødelægge disse få loppers mulighed for, at udvikle sig til en ny myriade.